tiistai 9. joulukuuta 2014

Sen sekalaista / A bit of this and that

Monta paivaa on taasen kerennyt vilahtamaan ohi. Siis todellakin vilahtamaan. Kaikenlaista on naihin paiviin mahtunut. (Kuvia tulee sitten Instagramista, puhelimesta ja kamerasta eli todellakin aikamoinen sekamelska.)

Several days have passed extremely quickly. I don't quite understand how quickly. And those days have been filled with all kinds of things. (Pictures come from Instagram, phone and camera so quality is quite a hodge podge.)






Tonttutytto Marme on loytynyt milloin mistakin. :) 

Elf Miss Marme has been up to her usual stuff and has been found here and there. :) 


Huusholli on pitanyt siivota.

Had to clean the house.



Itsenaisyyspaivakin tuli ja meni. Meilla katsottiin hetki linnanjuhlia ja illalla sytytettiin kynttilat. Kaytiin myos ensimmaista kertaa keskusteluja isomman neidin kanssa miksi niita kynttiloita sytytetaan, sodista ja voitte vain kuvitella sita kysymysten maaraa.


We also celebrated the Finnish Independence Day even though it was very low key. We watched a bit of the President's Independence Day Ball and lit the traditional two candles. For the first time we really talked with Big Miss about why we light the candles, the wars and you can only imagine the amount of questions.


Pikkuneiti on ollut kipeana. Hanella on parvorokko. Neiti reppana on ollut aika kipea (kuumetta ja flunssan oireita hehkuvanpunaisine poskineen) ja halunnut olla vaan sylissa, kainalossa, lahella. Yritapa nyt siina sitten siivota ja siistia.

Little Miss has been sick. She's got the fifth disease or slapped face as some recognise it. Caused by parvovirus B19. She's had fever with cold like symptoms and the rash on her cheeks. She just wanted to be held and close to you. Try to do some cleaning then. 


Koira oli syomatta puolitoista vuorokautta. Syyta tahan en tieda. Onneksi ruoka taasen maistuu.

The dog did not eat for 36hours. Why, I don't know. Luckily he's back to eating again.



Aiti saapui eilen illalla (siina syy siivoamiselle) kuukauden mittaiselle visiitille. Ihanaa kun han on taalla!

My mother arrived last night (here's the reason for all the cleaning) for a month long visit. It's so wonderful to have her here!


Tietysti aiti toi mukanaan jotain luettavaakin.

And of course she brought something to read.


Tytot saivat kimallusta ja bling blingia tuliaisiksi.

The girls got sparkle and bling bling as gifts.


Yritys olisi kova myos saada toinen punainen sukka kunnolla vauhtiin. On vaan ollut kaikenlaista muuta puuhaa.

And I'm trying to get to my second red sock. There's just been too many things going on.
















6 kommenttia:

  1. Kylläpä on mukavaa, kun sait äitisi kylään. Voi pientä neitiä kun sairastaa, toivottavasti ei tartu isompaan neitiin tai teihin aikuisiin.
    Mikähän koiralla on mahtanut olla, kun ei ole syönyt, mutta hyvä kun taas ruoka maistuu.
    Kamala sää täällä meillä päin, aamulla tuli alijäähtynyttä vettä ja nyt sataa vettä ja on kova tuuli.
    Tosi kiva toi tonttu juttu, jää lapsille mukava muisto siitä.
    Hyvää joulun odotusta sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meista on niin ihanaa etta aiti on taalla! Tytot tykkaa ja mina myos.
      Pikkuneiti voi jo paremmin...... punaiset posket ovat havinneet ja taitaa neiti paasta huomenna "kouluun". Luulen etta sai taudin minulta. No, jos nain todellakin oli niin minulla ei ollut muuta kuin vahan normaalia punaisemmat posket pari paivaa. Ei muuta. Mutta nythan sitten nahdaan etta kuka perheessa saa sen vai saako kukaan.
      Meilla oli kanssa ihan kamala ilma tiistaina. Samaa tavaraa tuli taivaalta meillakin vaikka kuinka ja paljon.
      Mukavaa joulunodotusta myos teille Liisa!

      Poista
  2. Oh, I'm sorry about Little Miss. My youngest just got over 5th disease, but had an ear infection going into it as well as another after! I hope she is feeling better!

    So nice to have your mom visit. The girls must be so excited!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. She's feeling better already. Now we're waiting who's the next in line. :D Just had a checkup with Elli and she's got walking pneumonia..... another antibiotics course for her after her resent ear infection. It's one thing after another it seems.
      And yes we are very much enjoying having my mum here.

      Poista
  3. Kylläpä teillä onkin ollut oikein hei-hulinaa. Kurja kuulla, että on ollut pientä vastatuulta rokon ja koirahuolen myötä. Onneksi nyt on paremmin.
    Toivottavasti saatte nyt äitisi tultua hieman huoahtaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokko taitaa olla pienen osalta selatetty. Isompi sai antibioottikuurin kun keuhkoissa rohisee ja yskaa ollut jo kohta kuukauden. Eli kun yksi pois niin toinen sisaan. Ja toivon todellakin etta saisin vahan rauhottua. Voitko kuvitella, meilla ei ole yhtaan joulukoristetta (tuon poron, jolla Marme ratsasti lisaksi)!!!!!!! Ihan kummallista!

      Poista