torstai 27. marraskuuta 2014

Valkoinen Kiitospaiva / White Thanksgiving

Tanaan vietetaan taalla USAssa Kiitospaivaa. Koulut loppui keskiviikkona jo puoliltapaivin ja kauppoihin ei edes uskaltanut ajatella menevansa (ei myoskaan huomenna kun on Black Friday). Meilla ei isompia suunnitelmia ole. Meidat on kutsuttu ystavien luo syomaan. 

Today USA celebrates Thanksgiving. Schools were out early on wednesday and it would have been crazy to even think about going to the stores (not to mention tomorrow which is Black Friday). We don't have any super big plans. We've been invited to dinner at our friends house.



Eilen ja viimeyon aikana saatiin myos lunta. Sita lunta itse asiassa satoi keskiviikko iltapaivasta aina aamuyolle saakka. Se oli vaan niin hirvean markaa etta osa varmasti suli saman tien ja osa oli sitten jaatyneena oksilla. Lumi putoili kovaa vauhtia puista ja sahkojohdoilta kun olimme ulkona lumitoissa. 

During yesterday and last night we got snow. It snowed from Wednesday afternoon to early hours of Thursday morning. It was just so very wet that most of it melted and some of it was also frozen on the tree branches. When we went outside the snow was falling rapidly off the branches and power lines.





Tytot tykkas tietysti hirmuisesti etta satoi lunta. Siella sita peuhattiin, tehtiin lumienkeleita, rakennettiin pikkuruinen lumiukko, laskettiin pehvamakea liukurilla ja vaikka mita muuta.

The girls loved it of course. They were playing outside for quite some time making snow angels, building a tiny snow man, sliding down the hill and did all kinds of other snow fun things. 


Mieheni paasi kokeilemaan uutukaista leluaan. :) Viime talven lumentulo yhdistettyna minun jalkaa- ja hanen selkaongelmiin varmisti lumilingon ostopaatoksen. Ja napparasti se kavikin. Sita markaa lunta olisi saanut olla kolaamassa vaikka kuinka ja kauan mutta nyt ei siis tarvinnut hikoilla asian kanssa. 

My husband got to try out his new toy. :) After last winter's snow amount combined with my foot and his back problems made it easy to decide to get a snow blower. And it was super handy. By hand we would have been there for hours as the snow was soooo heavy. Now it was a breeze and no sweat over doing the snow.



Mina toivon etta lumi pysyisi vaikka se on hyvin epatodennakoista. Kaikki on niin paljon valoisampaa ja illalla on huikea ero kayda koiran kanssa ulkona lenkilla kun on lunta tai sitten ihan sakkipimeassa. Yolla pitaisi tulla viela muutama sentti lisaa. Josko se auttaisi siihen ettei lumi ihan heti sulaisi.

I'm hoping the snow wouldn't melt even though it's highly unlikely that it would stay. Everything is so much bringer and it's a huge difference in the evening to take the dog out for his constitutional when there's snow on the ground vs. walking with him in the pitch black. We're supposed to get few more centimeters during the night. Hopefully it will help the snow to stay a bit longer.


Lumileikkien jalkeen onkin kiva juoda kaakaot, tietysti vaahtokarkeilla hoystettyna. 

Kiitollisena jatkan eteenpain. Enka ole kiitollinen vain tanaan, vaan ihan jokainen paiva. Hyvaa Kiitospaivaa kaikille!


After snow play it's lovely to have hot chocolate with marshmallows.

Not thankful only today but every day. Happy Thanksgiving everyone!


4 kommenttia:

  1. Hyvää Kiitospäivää sinulle ja perheellesi ! Meidän "juhlinta" alkaa illalla, kun saamme lapsen kotiin muutamaksi päiväksi. Lumi on kivannäköistä ja tykkään siitä kohtuudella. Huomasin, että vanhalla kotiseudulla NH:ssä oli vielä aika monta taloutta ilman sähköä aamulla - toivottavasti saavat sähköt pelaamaan ja nauttimaan kalkkunasta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos niin myos sinulle ja perheellesi! Juu, oli kuulemma jo Nashuassa osavaltion rajan toisella puolella ollut sahkot pois osittain. En kylla yhtaan ihmettele niin painavaa se lumi oli ja jos on yhtaan oksia painanut sahkojohtoja niin eipa siina ole paljoa tarvinnut. Toivottavasti todellakaan ei kalkkunat jaaneet paistamatta missaan. Nautihan siita etta perhe on koolla. Ja syokaa kohtuudella! :D

      Poista
  2. Oih, teillä on lunta! Meillä on vaan märkää ja kuraa ja pimeää ja synkkää...

    Nauratti tuo lumilinko. Mä sain toissatalvena tarpeekseni 50m pihatien kolaamisesta päivittäin - otsalampun valossa. Ostin lingon. Sen jälkeen ei ole tarvinnut kolata, eikä sen puoleen lingotakaan. Ei ole ollut lunta, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla on vahan lunta. Ens yona pitais tulla kai pari senttia lisaa. Toivottavasti tulee ettei ainakaan sulais ihan niin nopeesti pois. Viime talvena sita lunta oli ihan kohtuullisesti ja viela enemman sita edellisena talvena eli eikohan lingolla ole tekemista. Ja eipa sita koskaan tieda koska siella sita tulee. Viimeeksi kun aiti tuli taalta pois niin siella alkoi lumisateet heti. :D Eli odotas vaan kunhan mamman loma taalla loppuu niin sitten sita lunta voi tullakin.

      Poista