keskiviikko 28. elokuuta 2013

Eka paiva... / First day...

...ekaluokalla. Mamilla taisi olla pasmat enemman sekaisin kuin isommalla neidilla. Tanaan on itketty (molemmat) ja vahan huudettukin (molemmat). Nauruakin on riittanyt. Aamusta tuli taasen vahan ennen lahtoa "Ma en halua menna kouluun!" purkaus mutta onneksi se jai ainokaiseksi. Koululla mina olin se joka itkea tihrutin silmalasien takana piilossa. Eihan sita nyt sovi nayttaa etta aitee itkee kun toinen menee kouluun. Jos minun itku olisi tullut huomioiduksi niin siitahan se poru olisi vasta noussut ja neitikin olisi aloittanut. Mutta ei sille vaan voinut mitaan. Ekaluokan aloittaminen, oli se sitten missa pain maailmaa tahansa on iso askel. Mina mietin kovasti mihin se aika katosi. Vastahan tuo oli pikkuruinen nyytti laitoksella kainalossa. Ja nyt aloittaa ensimmaisen luokan.
Tama koulun alku taalla on kylla tosi repaleinen. Eka paiva oli puolikas. Toinen jo kokonainen. Perjantaina ei ole koulua ollenkaan. Maanantaina ei ole koulua kun on Labor Day. Tiistai ja keskiviikko kaydaan koulua. Torstaina on Rosh Hashanah eli juutalaisten uusi vuosi ja jostain syysta meidan kaupungissa se ei ole koulupaiva. Perjantaina on taas koulua ja sitten onkin jo viikonloppu. Taman jalkeen koulu alkaakin sitten rullaamaan ihan normaalisti ilman tallaista katokonaisuutta. Suuri osa kaupungeista alueella aloittaa koulun vasta ensi tiistaina. Mutta meilla siis tallaista sillisalaattia.

... of first grade. I think mummy was more upset about this than Big Miss. Today we both have cried, and we both have yelled a little. We have laughed as well. She did have "I don't want to go to school!' moment in the morning little before we had to go but luckily it was the only one. At school I was the one who was crying behind my glasses, trying hard not to show it to her. It would have been a disaster to her to see mummy crying. But I couldn't help it. Starting first grade, where ever in the world it is. is a big step. I keep wondering where the time went. Only moments ago she was a little bundle in my arms at the hospital. And now she's starting first grade.
Our start to this school year is very ragged if you can use that word in this context. First day was half day. Second one will be whole. Friday there's no school. Monday is Labor Day. Tuesday and Wednesday are normal days but then Thursday is Rosh Hashanah, jewish new year and for some reason our town doesn't have school on that day. Friday school again and then we are at second weekend. After this craziness school starts rolling normally. Many town in the are doesn't start school until Next Tuesday. But we start with this little bit of here and little bit of there attitude.


6 kommenttia:

  1. Back to school already?! Where has the summer gone? Love the back to school outfit. I recognize that dress from another post. :) Great photo too - Big Miss looks happy to go back!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yup, back to school already. It feels like summer here. Yes, the dress is the one I made her earlier and she picked it for her 1st day of school outfit. And she does like school. I think it's going to be quite a shock though when they start getting homework etc regularly. Last year was pretty easy for her. :)

      Poista
  2. Voi, miten reipas pieni ekaluokkalainen! Ihana asu. Meilläkin aloitti poika ekaluokan ja pitijän siinä pari liikutuksen kyyneltä vierittää. Äitien juttuja :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti aitien juttuja naa itkuilut. :) Ja onnea sinnekin koulutaipaleelle.

      Poista
  3. Oi miten suloinen ekaluokkalainen siellä! Enkeleitä koulutielle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidan ekaluokkalaisella on vahan ristiriitaiset tunteet. Ope on kiva ja suurin osa luokkakavereistakin mukavia. Mutta se etta talla opella onkin erilaiset saannot kuin eskariopella onkin sitten aiheuttanut harmitusta. Mutta tottuupa nuo. Taalla vaihtuu ope vuosittain ja luokat myos sekoitetaan vuosittain. Toisaalta hyva juttu, toisaalta nain alussa musta vahan hassua kun on paljon uutta ja olisi kiva pitaa joku kiintopiste (ope) samana seka tutut ja turvalliset kaverit ymparilla.

      Poista