lauantai 26. tammikuuta 2013

Valoa tunnelin paassa? / Light at the end of the tunnel?

Kylla se vaan valolta nayttaa. Ehka tama tauti alkaa olla taltutettu. Kaksi paivaa korkeaa kuumetta, joka vie kaiken voiman, paa ihan sumuinen, nukuin suurimmaksi osaksi nuo kaksi paivaa. Eipa ole paljoa raportoitavaa. Kuumeen jalkeen tuli vaan kamala yska. Olen yskinyt keuhkot pihalle varmaan viitisen kertaa. Palleaan sattuu jokainen uusi yskays. Pitaa pitaa vatsasta kiinni ja kumartua kaksikerroin etta sen kestaa. Muuten en paassyt pahemmin liikkuumaan kun raajat tuntuivat lyijynraskailta.
Nyt on siis toisen kuumeettoman paivan ilta. Tulin juuri suihkusta. Taivaallinen olo. Olen kuin uusi ihminen. En kuitenkaan viela terve. Sen tuntee luissa ja ytimissa. Mutta parempaan pain sentaan.
Molemmat tytot siis kavivat lapi taman. Nuorempi aloitti kuumeilun samaan aikaan minun kanssani mutta oli jo tanaan ihan normaali toisin kuin mina. Mieheni aloitti kuumeilun eilen eli on ollut eilisen ja taman paivan aivan totaalisesti poissa pelista. Aitini on taianomaisesti edelleenkin ok vaikka on ollut koko ajan tassa tautipesassa ja hoitanut meita kaikkia tautisia. Mutta ihan kamala tauti. En muista koska olisin viimeeksi, jos koskaan, ollut nain kipea. Onneksi tama on nyt melkein ohi ja elama palaamassa normaaliksi.

It really does look like light. Maybe this disease has been won now. Two days of high fever, which takes all of your strength, leaves your head all foggy. I slept most of those 2 days and nights. I wouldn't have had much to report. After the fever I got terrible cough. I must have cougher my lungs out at least five times. My diaphragm hurts so much that I have to bend over and hold my stomach to get through the coughing. Even though I had no fever my limbs were lead heavy and I couldn't really move, so I slept more.
Now it's the evening of the second day without fever. I just had a shower. Heavenly feeling. I'm like a new person. Not completely healed though. I can feel it in my bones. Heading towards better though.
So both girls went through this. The younger one started with fever at the same time with me but she bounced back quicker than me. She was back to normal today unlike me. My husband got fever yesterday and has been out of the game today as well. My mother is miraculously still ok even though she's been within the same walls and taking care of us all. Absolutely terrible bug. I cannot remember when I last was this sick, if ever. Luckily this is now almost over and life is returning to normal.



4 kommenttia:

  1. Toivottavasti ei tule kenellekään jälkitauteja ja ensi viikko olisi jo terve! Muista ottaa sinäkin vielä rauhallisesti. Meillä olisi nuorimmalla ensi viikolla neuvola, ehkä sittenkin otan neidille rokotuksen, vaikka toisaalta saattaa mennä rokotus ja jostain saatu tauti sitten päällekkäin. Vaikka luulen kyllä, että luontainen vastustuskyky olisi näissä kuitenkin se paras vaikka tautiaika onkin aina kamalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan. Yritan ottaa rauhallisesti mutta aika vaikeeta se tassa huushollissa on. Aiti haluaisi tehda viimisia shoppailuja ennen kotiinlahtoa. Sekin on ollut viikon nyt jumissa taalla neljan seinan sisalla sisarhentovalkoisena. Taalla kun noita rokotuksia on niin paljon enemman kuin Suomessa niin en ole halunnut tytoille yhtaan ylimaaraista. Eli samoilla linjoilla ollaan ton luontaisen vastustuskyvyn kannalla. Eihan sairastaminen koskaan ole kivaa mutta ehka joku influenssa jaa nyt sitten saamatta kun tama on lapikayty. Taa viikko aikaa oikeestaan palautua ennen kuin alkaa normiarjen pyoritys ilman lastenhoitoapua (on ollut tosi luksusta kun ei ole kahteen kuukauteen tarvinnut raahata pienempaa viemaan isosiskoa kouluun tai hakemaan pois).

      Poista
  2. En millään meinannut osata jättää kommenttia tänne. Toivottavasti taudit on jo voitettu. Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onneksi kuitenkin osasit! Kiitti toivotuksista. Parempaan mennaan koko ajan vaikka kylla taa nayttaa ainakin mun osalta kestavan taa paluu normaaliin. Kavinkin jo kurkkaamassa blogissasi. Kiitos. Yritan pian vastailla haasteeseen.

      Poista