maanantai 28. tammikuuta 2013

Sokerilla makeaksi / Spoonful of sugar makes the medicine go down

Oli kuulkaas niin kamalaa yskanlaaketta etta ei se kylla sokerinkaan kanssa alas mene. Oli ihan pakko horpata tilkka vetta paalle. Ensinnakin oli niin siirappimaista koostumukseltaan ettei tosi. Toiseksi maku oli jotain ihan kamalaa. Miksi laakkeiden pitaa olla aina niin pahan makuisia. Melkein tekee mieli olla ottamatta laaketta ja yskia vaan. Tai sitten vaihdan lasten rypaleen makuiseen yskanlaakkeeseen.
Aamulla oli kaikilla vaikeuksia nousta ylos seiskalta etta keretaan kahdeksalta kouluun lahtea. Ja voi kuinka vaikeaa voi olla toppahousujen laittaminen paalle. Kun eihan taalla kukaan muu toppahousuja kahdeksan asteen pakkaseen pista kuin Suomalaisten lapset. "Mutta ma naytan niin isolta naissa." Mista ihmeesta tammoset puheet tulee jo tassa vaiheessa??? "Mutta mami kun ne kyselee etta miks mulla on naa." Sitten kaytiinkin pitka keskustelu siita etta ettei ole valia vaikka kyselevatkin. Tarkeinta on etta on lammin ja ettei tule kylma ulkona ja se taas puolestaan estaa ettei tule uudestaan kipeaksi. Niinpa oli myos Mamilla toppahousut kun vein tyton kouluun.
Tanssitunteihinkin on paasty takaisin kiinni. Ja nyt tosiaankin nain maanantaisin ja viela niin inhimilliseen aikaan etta paastaan kotiin 20 minuutissa. Tunnin sijaan. YES! :D
Pikkuneiti on ihan taynna rakaa. Ja kaikki ottaa paahan. No ei mikaan ihme. Kylla muakin ottais. Tutti ja peitto kulkee mukana ihan koko ajan. Niiden kanssa neiti nyhjaa hetken siella, toisen taalla, vahan aikaa kainalossa ja taas kohta jossain muualla.
Ja arvatkaas mita tama kana-aivo muisti vihdoin ja viimein kuvata. Otin puhelimella... kamalan rakeinen. Mutta tassa se nyt on se kuva siita korusta. :) Parempi myohaan kuin ei milloinkaan.

You cannot even start imagining how terrible tasting the cough syrup was. If won't go down even with a spoonful of sugar. I had to take a sip of water right after taking it. First of all it was so thick and syrupy that it hardly went down. And secondly, the taste was just horrendous as already mentioned. Why do medicines always taste so bad? It really makes me think twice if I'm going to take it again or maybe I should revert to the children's grape flavoured cough syrup.
We had terrible difficulties getting up in the morning at 7am so that we would make it to school in time. And how difficult can be putting some snow trousers on before leaving? Only children of crazy Finn's wear them at the temperatures of -8Celsius. " "But I look big in these." WHAT?! Where do this kind of talk come from at this point? "But Mummy they all are asking me why I'm wearing these." This is followed by lengthy discussion that it doesn't matter even if they ask about it. The most important thing is that one is warm and won't get cold while outside and that promoting the fact that one doesn't become sick again. So, also Mummy was wearing warm trousers when taking the biggest to school.
We're also back to dancing again. And now on Mondays and much earlier in the afternoon which is a bliss. We drive back home in 20 mins instead of an hour. YES! :D
The little one is full of cold. And everything annoys her. Not a wonder. I would be annoyed by everything if was like her. Dummy and her blanket have been her constant companions today. With them she was one moment here, another there, third next to me on the sofa before moving on again.
And guess who chicken head actually remembered to take a picture of something long promised. Took the photo with my phone.... very grainy.




4 kommenttia:

  1. Kamalaa tuo sairastelu, kun ois elämä paljon helpompaa ilman sitä :( Voi, miten kaunis koru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tata elamaa olis elettavana ihan ilman naita popjakin. Ja miljuuna kertaa helpompaa. Eikohan taa tasta pikkuhiljaa. Uskomattoman kauan kestaa taa toipuminen. Taas tana aamuna semmonen puolkuntonen olo ja ei kun revit vaatteet paalle ja lasta viemaan kouluun.
      Ma ihastuin tuohon koruun heti kun sen nain. Oli pakko saada. :)

      Poista
  2. Voi kääk tuo - miks mä näytän näin isolta... Itse kans mietin, että milloin tulee se aika, että toppahousuja ei pistetä. Vielä menee ihan hyvin, kun kaikilla on. Kokopukua EI tietenkään voi laittaa kouluun ;) Kaunis tuo koru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikai nuo toppahousut olis niinkaan ongelma jos kaikki muutkin niita pitais. Mua lahinna kauhituttaa naa kommentit liian iso tai paksu kun meilla siihen asiaan ei ole koskaan kiinnitetty huomiota. Kai ne tulee kaikilla jossain vaiheessa eteen. Pitaa vaan puhua siita mika on tarkeeta ja mika ei.
      Korusta tuli mun yksi lemppari, kiitos vaan. Aivan ihuna! :)

      Poista