maanantai 26. marraskuuta 2012

Teelle kiitos / Thanking tea

Luojan kiitos tee on keksitty. Oli nimittain pikkasen vitsit vahissa kun mun pikku porropaa rupesi huutelemaan Mamia vartin yli nelja aamulla. Huuto vaan ylty kun yritti takaisin laittaa makuuasentoon. Tuli uusi huuto kun yritin etta nukkuisi meidan vieressa. Tunti myohemmin kompi isompi porropaa alas valittaen ettei voi nukkua. HUOH! Voi kunpa ymmartaisin mika tata meidan pikkuneitia oikein vaivaa etta herailee nain aikaseen.
Mina olen siivoillut ja jarjestellyt paikkoja ja se tulee viela jatkumaan taman ja huomisen. Vahan kerrassaan. Aiti tulee Suomesta tiistaina kahdeksi kuukaudeksi tanne. Vierashuone aina tuppaa rajahtamaan aivan totaalisesti kun se ei ole kaytossa. Siella oli viela muuton jaljilta laatikoita, jotka on nyt tyhjennetty. Ja se on sitten kumma mita uusi paivapeitto ja pari tyynya saa aikaiseksi. Vanha villalanka mattokin sai paikan lattialta kylmia lattioita vasten. Ja kiikkustuolini, ylellisyys jonka hankin kun pikkuneiti synty, siirrettiin ylakerrasta myos vierashuoneeseen. Haluaisin kovasti viela sangyn ylapuolelle Unikko-kankaasta tehdyn taulun (joko styroksilevyn paalle pingotettuna tai sitten puukehyksen ymparille). Ja sangylle joku valkoinen tyyny vahan punaista rikkomaan. Tasta huoneesta tuli nyt punainen. Ihanan raikas ja lampiman oloinen. Olen tyytyvainen. Joulukoristeetkin olen tahan huoneeseen miettinyt valmiiksi. Mutta niita se saa odotella viela vahan.
Vaikka mina neulonkin niin olen aikalailla viela aloittelija naissa hommissa eli helppoja projekteja (ja tietty ne sukat, jotka opittiin koulussa). Ostinkin itselleni kirjan, joka kasittelee poyroneuleita ja niissa kaytettavia erilaisia tekniikoita. Yritin sita eilen useampaan otteeseen lukea mutta eihan siita mitaan tullut kun nama meidan neidit oli sita mielta etta Mamin ei tarvitse lukea yhtaan mitaan. Sen verran kuitenkin siita sain irti etta taisin tehda aikamoisen loydon. Kirja on vallan mainio. Onkos muuten kellaan kokemusta tehda kahta sukkaa samaan aikaan pyoropuikoilla? Mua kovasti kiinnostais kokeilla mutta ma tarvitsisin vinkkeja mista sais hyvia neuvoja.

Thank goodness tea has been invented. I was not amused when my little one started hollering for Mummy quarter past four in the morning. She started screaming when I tried to put her back to bed. New screaming when I tried to get her to lie down next to me. So down we went. An hour later the bigger one came down declaring she couldn't sleep. SIGH! Oh how I wish I knew what was going on with the little one and her early wakings.
I've been cleaning and tidying up places and it has been going on these past few days. Little by little. My mother is flying in tomorrow from Finland for two months. Guest room seems to always become a chaos when no-one is using it. There were still few boxes after the move which now have been emptied. It's a wonder what a new bed spread and few pillows can do. Old wool yarn rug got a place on the floor to keep mum's feet warm on the floor. And then my glider, a luxury I got when the little miss was born, was now moved from upstairs to the guest room. I'd like to get a Unikko picture (fabric covered styrofoam or wooden frame) above the bed. And a white pillow to break the red on the bed. The room became red. It's actually very fresh and warm. I'm happy. I've even thought about how to decorate the room for Christmas. :) But it will have to wait for those a bit longer.
Even though I knit I still consider myself a beginner. I did buy myself a book on circular knitting and different techniques and tips in relation to it. I tried to have a look at it several times yesterday but failed handsomely as both girls were in the opinion that mummy didn't need to read anything. I did get as much out of it that I have a feeling I made a great found with this book. It's brilliant. Does anyone have any experience in making sock two at a time on circular needles? I'm very interested in trying but I need good tips where to find the correct information and instructions.





8 kommenttia:

  1. Kaunis vierashuone! Joo, kyllä noin aikaiset aamuherätykset on tosi harmillisia, mullakin on niistä kokemusta vuoden takaa... Varsinkin jos lapsi tarvitsee "viihdyttelyä" heti aamuyöstä ja itsekin on ihan töttöröö:( En edes viitsi sanoa mutta sanon kuitenkin että jaksamista, kyllä se lapsen aamu-uni vielä pitenee ja sitten melkein unohtaa tuon ajan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henna, kiitos. Olis ollut kiva saada se kiikkustuolikin kuvaan mukaan mutta se oli sen pyykkipinon alla piilossa. :D Ehka ma saan siitakin nurkasta kuvan viela jossain vaiheessa. Nyt ei kerkia. Ei pitais roikkua taallakaan just nyt mutta on pakko pikaseen kurkkia ja vastailla. :) Ja kylla ma jaksan. Onneks olen aamuihmisia itse niin ei ihan niin hirvessti kirpase vaikka vahan kyllakin ja ottaa paahan tommoset neljan heratykset. Tanaan mentiin jo seiskaan. :)

      Poista
  2. Hei, tulin vastavierailulle :) Luin, että olitte Irlannissa reissussa. Minäkin olen haaveillut matkasta sinne, vaikka muuten matkailu ei oikein ole minun heiniäni.
    Sukkien neulomisesta pyörönä tuli mieleeni, että tekniikastahan on ilmestynyt oikein kirjakin(Melissa Morgan-Oakes: Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla)ja jatko-osakin tuohon on tullut, joka pitää sisällään uusia malleja. Josko siitä löytyisi apu? Itse en ole kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva etta tulit kaymaan. :) Irlanti oli ihana! Todellinen satujen maa kaikkine linnoineen ja raunioineen ja upeine maisemineen. Me mennaan ehdottomasti takaisin joko paiva.
      Kiitti kirjavinkista. Tarttee se tutkailla. Loydan varmasti englanninkielisena sen taalta. Olen paria opusta tutkinut mutta ne eivat ole vakuuttaneet minua patevyydellaan. Eli etsinta jatkuu. Voi olla etta pysyn kylla ihan sukkapouikossa tastakin lahtien sukkia tehdessani. :D

      Poista
  3. Ha-haa! Minäpä opettelin viimetalvena sukkia pyöröpuikoilla youtuben ohjeilla. Koska en ymmärrä neulomisesta mitään, niin en ole jaksanut perehtyä nättiin varvasosastoon. Kuukkeloi magic loop ja toes-up -sukat niin johan löytyy ohjetta, jopa suomeksikin muistaakseni. On älyttömän hyvä systeemi, kun sukista tulee aina saman kokoiset, kun neulotaan molempia yhtä aikaa.

    Tuo vierashuone on ihana. Sun pitäis tulla sisustamaan meillekin. Meiltä löytyy valkoista seinää ja valkoista seinää. Puuh, ketään ei ole kiinnostanut sisustaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartteepa kayda kukkimassa "tuubia". Kiitti vinkista. :) Vierashuoneen asukki saapui pari tuntia sitten ja arvaa vaan kuka oli heti aukomassa mun pakettia. :D IIIIIIIIIIIIIIIIHANAT!!!! Kiitos miljuunasti. Sormus on jo sormessa ja "ei-mummot" menee testiin pikimmiten. Olet sitten miaaaaaalettoman taitava! Tyttojen lahjat on piilotettu ja nekin on niin suloset. Erityisesti Ellin osu kylla niin nappiin ettei tosi! Esittelen niita pikimmiten....on pakko!

      Poista
  4. Vastavierailulla minakin (yksikatisena, kun vauva syo)! Kiva blogi :)

    Meilla poika tulee aina silloin talloin meidan sankyyn keskella yota. Han nukkuu hyvin, mutta me ei ;)

    En olekaan kokeillyt sukan neulomista pyoropuikolla, mutta yleensa teen ne molemmat yhta aikaa joka tapauksessa tai niista tulee eri kokoiset!

    Te olette kylla onnekkaita, jos teilla rajahtaa vain yksi huone- meilla rajahtaa yleensa koko asunto ;D Mutta kivan nakoinen teidan vierashuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva etta tulit! :) Voi kun se oliskin vaan se vierashuone. Mutta siis sekin siis rajahtaa kaiken muun ohella vaikkei sita kaytetakaan juuri lainkaan. Toiveissa on saada vahan raivattua paikkoja seuraavan kahden kuukauden kuluessa (lue: aiti tuli Suomesta tanaan ja mulla on lastenhoitaja ;-D) Toivottavasti tulet toistekin.

      Poista