lauantai 5. toukokuuta 2012

Kaikenmoisia kirjamalleja / All kinds of book formats

Olen tutkaillut kovasti netissa pyoriessani sivustoja, joissa voi tehda oman valokuvakirjan. Suomeesa kaytin molempia Ifoloria seka Smartphotoa. Ifoloria en kayta enaa ikina. Kirja oli ihan susi.... ja kun tein reklamaation niin en koskaan saanut siihen vastausta (vaikka kyselin asian peraan vaikka kuinka monta kertaa). Taalla ollessani olen kayttanyt ArtsCow firmaa, seka Inkubook:ia (nykyaan nimeltaan Snap mylife creations). ArtsCow oli halvin ja laatukin oli ihan ok mutta toimitus kesti ja kesti ja kesti (tuli Hong Kongista) Asiakaspalvelu ei pelannut ja kirjan sanottiin jaaneen jumiin tulliin jossain pain maailmaa. Lopulta peruutin maksun ja kas kummaa kolme viikkoa sen jalkeen (sita ennen kirjaa oli odoteltu 1,5kk) kirja ilmaantui. Inkubook laatu myos ok. Hinta kalliimpi mutta toimitus oli nopea. Nyt olen saanut kovasti suosituksia firmasta nimelta Blurb. Ajattelin etta sita kokeilen. Tekeilla on siis se Disney reissun kirja. Jokaisella firmalla on oma kirjantekoohjelmansa ja ne on kaikki erialisia. Joittenkin kanssa repii hiukset paasta ja toiset muuten kayttajaystavallisia mutta erilaisia kuva-alustoja ei ole sivuille niin paljon. Se onkin ollut Blurbin ainoa tahan astinen negatiivinen asia.
Mutta mika minua on kovasti hymyilyttanyt on se etta olen tormannyt jos jonkinmoiseen kirjanmalliin, joita voi itse tehda. Ok- valokuvakirjoja voi tehda, on reseptikrijaa (valokuvakirja pohjana), Facebook kirjankin pystyy tekemaan. Samoin Instagram kirjan. Blogista kirjaksi onnistuu myos. :) Tuo Blogista kirjaksi jai erityisesti kiinnostamaan..... saisi nama sepitykset oikein kansiin ja luettaviksi kun ei enaa bloggaile.

I've been studying all kinds of sites printing photo books. In Finland I used both Ifolor and Smartphoto. I will never ever use Ifolor again. The book was terrible, quality, how they cut the LO's etc. I made a reclamation and never heard back even though I chased it several times. While here in US, I've been using ArtsCow and Inkubook (nowadays snap mylife creations). ArtsCow was the cheapest and the quality in the end was quite ok. But the delivery took forever (it came from Hong Kong). The customer service was not good at all and the book was told to be stuck somewhere in the customs but no idea which end. At the end I cancelled the payment as I had been waiting for 1,5 months... and surprise surprise 3 weeks later the book appears. The quality of Inkubook is good. It's more expensive but quick delivery time. Now I've gotten several recommendations about Blurb. I thought I'd try it. So, I'm making the Disney trip photo book. Each company has their own photo book designing program and they are all different. With some you tear out your hair and some are very useable but might not have so many different page layout choices as you might want which has been so far the only negative thing about Blurb.
But what has really made me smile is that I've bumped into several different book formats that you can make. Ok so you can make photo books, as well as cookbooks with the photo book base. You can make a Facebook book, Instagram book or even a turn your blog into a book. Especially the last one interests me.... It would be nice to get all these words into a concrete book at some point.




2 kommenttia:

  1. Valokuvakirjat ois kyllä ihania, mutta maksavat vain turhan paljon. Joo, suomalaista asiakaspalvelua taas kerran. Harmillinen tapaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. Maksaa ne taallakin..... mutta teen kirjat vain lomareissuista ja pari kirjaa noista mun digiscrappisivuista.

      Poista